18okt

Recept na Kurací šalát 🥗🍗 – svieža a zdravá pochúťka, ktorú si zamilujete

Úvod

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na rýchlu večeru alebo ľahký obed, kurací šalát s orechami🥗🍗 je ideálnou voľbou. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa a chrumkavých orechov 🌰 vytvára lahodný a výživný šalát plný bielkovín, vitamínov a zdravých tukov. Tento šalát nielenže zasýti, ale podporí aj vaše zdravie.

Popis ingrediencií

900 g kuracích pŕs: Kuracie prsia sú výborným zdrojom kvalitných bielkovín, ktoré podporujú svalový rast a regeneráciu. Majú jemnú chuť a sú ideálne na rýchlu tepelnú úpravu.

1 PL olivového oleja: Olivový olej dodáva jedlu zdravé tuky a jemnú, ľahko ovocnú arómu. Je ideálny na orestovanie mäsa vďaka svojmu vysokému obsahu mononenasýtených tukov.

2 ČL soli + 2 ČL čierneho korenia: Soľ zvýrazňuje chuť ingrediencií a dodáva jedlu základnú chuť. Čierne korenie pridáva jemne pikantnú arómu, ktorá podporuje chuť mäsa a zeleniny.

4 stonky zeleru: Zeler má chrumkavú textúru a sviežu, mierne pikantnú chuť. Pridáva šalátu čerstvosť a nízky obsah kalórií.

1 paprika: Paprika je sladká a šťavnatá, dodáva šalátu jasné farby a vitamíny. Obsahuje veľa vitamínu C a antioxidantov, ktoré podporujú imunitu.

1 zväzok cibule nakrájanej na plátky: Zelená cibuľa pridáva jemnú, sviežu cibuľovú chuť, ktorá zvýrazňuje ostatné ingrediencie. Je bohatá na vitamíny a minerály.

1 šálka nasekanej petržlenovej vňate: Petržlenová vňať dodáva šalátu sviežu chuť a vôňu. Obsahuje vitamíny A, C a K, ktoré sú prospešné pre zdravie.

1 šálka pražených pekanových orechov, nasekaných: Pražené pekanové orechy dodávajú jedlu chrumkavosť a bohatú, mierne sladkastú chuť. Sú zdrojom zdravých tukov a bielkovín.

1/2 šálky majonézy (alebo viac podľa chuti): Majonéza poskytuje krémovú textúru a jemnú, bohatú chuť. Možno ju prispôsobiť podľa preferencií, napríklad použitím ľahšej verzie alebo jogurtu.

1 polievková lyžica dijonskej horčice: Dijonská horčica dodáva jemnú pikantnosť a hĺbku chuti. Je vyrobená z horčičných semienok a vína, čo jej dáva jedinečnú chuť.

Postup práce

Predhrejte rúru na 220°C. Nakrájajte kuracie prsia na rezne rovnomernej hrúbky. Umiestnite na plech na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, soľou a čiernym korením.

Pečieme 20-25 minút, až majú kuracie prsia vnútornú teplotu 75°C. Nechajte ich odstáť, kým nevychladnú dostatočne na manipuláciu.

Kuracie prsia, dostatočne vychladnuté k manipulácii, rozdeľte na veľké kusy a rozdrvte pomocou kuchynského robota, kým nebudú jemne nakrájané. Rozdrvené kuracie rezne premiestnite do veľkej misky na miešanie.

Potom pomocou kuchynského robota jemne nakrájajte zeler a papriku a pridajte do misky.

Pridajte cibuľku, petržlenovú vňať, pekanové orechy, majonézu a dijonskú horčicu a zmiešajte suroviny.

Pridajte soľ + čierne korenie podľa chuti a podľa potreby pridajte viac majonézy.

Podávame na ľadovom šaláte, zabalené v listoch z kučeravého kelu alebo naberačkou s baby šalátom.

Print Recipe

Hodnotenie Školy stravovania: 8/10. Tento recept je dobre vyvážený, výživný a jednoduchý na prípravu, ideálny na rýchle jedlo. Ak to skúsite s domácou majonézou, naše hodnotenie sa zvyšuje. 👌😊

Záver

Tento kurací šalát 🥗🍗 je dôkazom, že aj jednoduché jedlá môžu byť výživné a plné chuti. Recept sa dá jednoducho prispôsobiť – nahradiť majonézu domácou (vyskúšajte náš recept na domácu majonézu) alebo s jogurtom pre ľahšiu verziu. 🥰 Ak hľadáte rýchly a zdravý obed alebo večeru, neváhajte a vyskúšajte tento šalát – určite si ho obľúbite! 👩‍🍳🌟

Stručné zhrnutie receptu

Recept na kurací šalát 🥗🍗

Recipe by Škola stravovania
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediencie

  • 900 g kuracích pŕs

  • 1 PL lyžica olivového oleja

  • 2 ČL soli + 2 ČL čierneho korenia

  • 4 stonky zeleru

  • 1 zväzok cibule nakrájanej na plátky

  • 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate

  • 1 šálka pražených pekanových orechov, nasekaných

  • 1/2 šálky majonézy (alebo viac podľa chuti)

  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice

Postup prípravy

  • Predhrejte rúru na 220°C. Nakrájajte kuracie prsia na rezne rovnomernej hrúbky. Umiestnite na plech na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
  • Pečieme 20-25 minút, až majú kuracie prsia vnútornú teplotu 75°C. Nechajte ich odstáť, kým nevychladnú dostatočne na manipuláciu.
  • Kuracie prsia, dostatočne vychladnuté k manipulácii, rozdeľte na veľké kusy a rozdrvte pomocou kuchynského robota, kým nebudú jemne nakrájané. Rozdrvené kuracie premiestnite do veľkej misky na miešanie.
  • Potom pomocou kuchynského robota jemne nakrájajte zeler a papriku a pridajte do misky.
  • Pridajte cibuľku, petržlenovú vňať, pekanové orechy, majonézu a dijonskú horčicu a zmiešajte suroviny.
  • Pridajte soľ + čierne korenie podľa chuti a podľa potreby pridajte viac majonézy (najlepšia je domáca).
  • Podávame na ľadovom šaláte, zabalené v listoch z kučeravého kelu alebo naberačkou s baby šalátom.

Hodnotenie Školy stravovania:

  • Hodnotenie Školy stravovania: 8/10. Tento recept je dobre vyvážený, výživný a jednoduchý na prípravu, ideálny na rýchle jedlo. Ak to skúsite s domácou majonézou, naše hodnotenie sa zvyšuje. 👌😊

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Toto pole je povinné.

Toto pole je povinné.