14mar

Mäsovo – sendvičový chlieb. Recept, ktorý poteší každého milovníka mäsa

Dnes vám prinášame niečo pre pravých mäsožravcov, a to unikátny recept na sendvičový chlieb s hovädzím mäsom, ktorý je nielen o výnimočnej chuti, ale aj o oslave kvalitných surovín. 🍖🍞 Táto kombinácia osloví vaše chuťové bunky na prvý pokus!

Príprava: 20 minút ⏳

Varenie: 1 hodina a 45 minút 🔥

Celkom: 2 hodiny a 5 minút ⌛

Výťažok: 1 bochník 🍞

Ingrediencie:

– Vajcia: 8 kusov, dodajú chlebu bohatosť a štruktúru. 🥚

– Surové mleté hovädzie mäso: 450g, srdce tohto jedinečného „pečiva“. 🥩

– Ghí maslo: 1/4 šálky, pre nezameniteľnú chuť a vláčnosť, alternatívne maslo. 🧈

– Morská soľ: 1,5 čajovej lyžičky, pre zvýraznenie chuti všetkých ingrediencií. 🧂

Postup:

1. Začneme predhriatím rúry na 190 stupňov. 🔥

2. Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme do peny. 🥚

3. Na panvici rozpustíme ghí. 🍳

4. V mixéri zmiešame mleté hovädzie mäso, rozpustené ghí, žĺtka a morskú soľ do hladka. 🥩

5. Túto pastu vmiešame do napenených bielkov. 🍞

6. Cesto vylejeme do formy a pečieme 100-105 minút. 🕒

– Textúra chleba: Po upečení by mala byť konzistentná, suchšia a zrnitá, podobná tradičnému chlebu.

– Servírovanie: Pre chrumkavú textúru opečte plátky na panvici. 🍳

Pridali sme cibuľu, cesnak, rasce, papriku a petržlen pre bohatšiu chuť. Navyše, odporúčame znížiť množstvo soli.

Ideálna voľba pre všetkých mäsožravcov hľadajúcich originálny a chutný spôsob, ako si vychutnať svoje obľúbené sendviče. Aj keď príprava vyžaduje trochu viac času a trpezlivosti, výsledok stojí za to. 🏆

Tento chlieb skutočne osloví každého mäsožravca. Aj keď príprava nie je úplne najjednoduchšia, výsledok stojí za to. Vyskúšajte si tento recept a objavte nové chuťové rozmery, ktoré obohatia váš jedálniček. Nezabudnite, že experimentovanie v kuchyni je cesta k objavom, ktoré si zamilujete na celý život. Dobrú chuť! 🍴

Značky:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Toto pole je povinné.

Toto pole je povinné.